Samozřejmě můžete žít bez psa, ale nestojí to za to...

Habísův střapec 2013

Možná jste sledovali případ vyhublého vlkodava, kterého před časem převzal náš fond do své péče. Zrodila se myšlenka uspořádat nadační 1. coursing pro radost a užitek na podporu psů v nouzi a nazvat akci po tomto pejskovi, proto Habísův střapec.

Habís začala Habříkovi říkat jeho pečovatelka, která krom toho, že Habíse dostala v krátké době z nejhoršího, poskytla prostory pro konání celé akce. Že to jsou prostory opravdu krásné uvidíte na fotkách.

Do pomoci se zapojila spousta lidí a spousta jich přijela akci podpořit ať už s potencionálními závodníky, nebo se jen podívat. Všem moc děkujeme. Kromě běhání byl připravený stánek s občerstvením a stánek s nadačními suvenýry. Tentokrát jako novinka vlkodaví hrníčky, o které byl opravdu vyjímečný zájem. Pro závodníky se podařilo zajistit krásné ceny od sponzorů. Tímto děkujeme letecké škole Fly For Fun a firmám s chovatelskými potřebami VMP Profil a Salač.

Atmosféru coursingu si nejlépe vychutnáte na fotkách. Pravidla byla poněkud netradiční a tzv. šitá na míru tak, aby si mohl zaběhat opravdu každý, kdo měl zájem. Tedy i majitelé.... Umožnili jsme zaběhat si nejen vlkodavům, ale i ostatním plemenům nebo křížencům všech velikostí. Běhali především vlkodavové, ale i deerhound, dogy, maličká jezevčice, někteří kříženci a nejmenší a současně nejmladší účastnice čivava Sára. Zazávodit si přišly i dvě “nadační” fenky Andula – Tulla a Kostička – Etinka Beránkovy. A oběma to běhalo opravdu výborně. Na chvíli se přišel podívat i dnes již devítiletý Fredy, který před časem našel nový domov také díky fondu. Nejstarší účastnicí coursingu byla osmiletá Alexa, která sice neměla moc velký zájem o samotný závod, ale o všechno ostatní ano, především o svého maličkého páníčka.

Měli jsme možnost se podívat jak běhají zkušení závodníci i úplní začátečníci. Někdo měl zájem větší, někdo menší, ale každý pes byl rád, že tráví krásný den venku se svým pánem. Mezi vlkodavy byla pochopitelně nejúspěšnější “profesionálka”, ověnčená spoustou coursingových titulů, takže Absolutním vítězem Habísova poháru se stala Madla. Úplně nejrychlejším psem byl kříženec Merlin, který své schopnosti předvedl již na letním setkání v Habru. Jeho panička měla štěstí a vylosovala si cenu nejatraktivnější – poukaz na instruktážní let s možností vyzkoušet si pilotování. Cena byla vyjímečně zajímavá a netradiční. Chtěli jsme být spravedliví, ale síly závodníků nebyly vyrovnané, tedy ani výsledky srovnatelné. Proto o tuto cenu losovali vítězové všech tříd. Vítězce gratulujeme a doufáme, že si let užije.

Myslíme, a ohlasy tomu nasvědčují, že se celá akce opravdu vydařila. Na počasí jsme vliv neměli, ale přesto bylo úplně ideální. O všechno ostatní bylo postaráno, dala si na tom záležet spousta lidí. Tímto jim ještě jednou děkujeme za výborné nápady, za pomoc s realizací, za zapůjčení a provoz navijáku, za fotodokumentaci, za celodenní natahování střapce čtyřkolkou i za lidskou pomoc při malé pauze. Děkujeme všem kdo napekli, navařili a jinak zásobili stánek s občerstvením a za vzornou obsluhu. Všechno bylo moc dobré a současně to přineslo prostředky do nadační pokladny. Dalším významným přínosem bylo startovné a některé finanční dary přímo na místě. Celkem přibylo do fondu 19.600 Kč. Jsme moc rádi, psů, kteří potřebují pomoc bohužel přibývá.

Děkujeme ještě jednou všem, kdo se na akci podíleli a připomínáme, že přispěli nejen svým časem ale i prostředky bez požadavku na náhradu. A především děkujeme všem kdo přišli. Vysoká účast nás příjemně překvapila a pro pořádání dalších podobných akcí je zavazující.

31 běhajících vlkodavů
9 nevlkodavů
5 psi diváci
87 lidí včetně těch maličkých