Samozřejmě můžete žít bez psa, ale nestojí to za to...

Předvánoční procházka – Stříbrná Skalice 2012

Tak letos byla restaurace zase větší...a stejně to bylo skoro málo. Na procházku přijelo zhruba tolik lidí a pejsků jako minulý rok. Napočítali jsme 91 lidí, 47 vlkodavů a 6 pejsků nevlkodavů.

Možná jsme někoho do sčítání nezahrnuli, ale podstatné je, že byl s námi.
Některým čubičkám znemožnilo účast hárání, někoho odradila špatná předpověď počasí. Ta naštěstí nevyšla a tak i počasí bylo fajn. Slunečné s modrou oblohou. To ocenili všichni, ale především ti, kteří došli až na kopec s krásným výhledem do kraje, odkud je také kolektivní fotka, vlastně převážně kolektivní, zdaleka ne všichni na kopec vyšli... dvě nejmladší účastnice se vezly v kočárku. Rádi jsme uvítali nové tváře, je fajn, že noví vlkodaváři ví o dění ve fondu a mají o něj zájem.

Při posezení jsme si řekli pár slov o uplynulém roce, předali dárečky všem účastníkům a jejich pejskům. Pravidelní sponzoři fondu, majitelé letecké školy Fly For Fun, letos přivezli pejskům jako dárek sušenky z psí pekárny a jejich dcera adventní kalendáře pro děti. Za příspěvek do fondu byla i spousta nových nadačních suvenýrků a radůstek. Podle očekávání a jako každoročně byl největší zájem o kalendáře. Ty a vše ostatní bude opět možné získat objednáním na stránkách fondu. Zájem byl ale i o nově zavedená štěstíčka a pozornost si zasloužili i vlkodaví andělíčkové-strážníčkové, přívěsky z pěstovaných perel, které věnovala fondu na přilepšenou majitelka obchůdku Originální perly .

Andělíčky také bude ještě možné získat, třeba jako vánoční dárek pro někoho blízkého. Majitelka sama vlkodava nemá, o to je milejší, že chce fondu pomoci. Její jezevčice ale bohužel nadšení pro vlkodavy s paničkou nesdílí a na procházku s námi se jí nechtělo. Na místě přibylo do pokladny nadačního fondu 19.158 Kč.V hodnocení uplynulého roku samozřejmě nebylo řečeno vše, to se budeme snažit napravit v celoročním shrnutí. Stěžejním případem letošního roku byla štěňata Beránci z Beranova, pár dní před setkáním jim byl rok . A tak jsme se už na vše mohli dívat z té lepší stránky. Všichni jsme popřáli k narozeninám a předali dárky.

Páníčkům moc děkujeme za péči, kterou jim poskytují a také za to, že s humorem snáší jejich zlobení a rozvernost. Přes veškerou snahu nevyšlo vše podle plánů, původně vybraná procházka byla bez kopců a snazším terénem. I tak myslíme, že se setkání vydařilo a že jsme si všichni užili příjemné odpoledne. Přejeme všem hezké a neuspěchané předvánoční období, krásné vánoční svátky a do nového roku všechno nejlepší, to vše samozřejmě s vašimi pejsky.

Všem děkujeme za přízeň vlkodavům a Nadačnímu fondu Irský vlkodav.