Samozřejmě můžete žít bez psa, ale nestojí to za to...

Letní setkání Irskému vše irské - Mácháč 2010

Letní setkání je bohužel už za námi a tak trochu zavzpomínejme a povyprávějme těm, kteří s námi nebyli. Nejvýmluvnější budou fotografie, kterých je letos opravdu spousta.

Autory neuvádíme, protože i těch je hodně, ale jsme rádi, že jsme pro Fond dostali fotky dispozici. Děkujeme!!Pejsků i lidí se sešla víc než stovka, poměr mírně ve prospěch lidí. Někteří strávili společně celý týden, někomu povinnosti dovolili jen pár dní, někteří přijeli jen na jednodenní návštěvu. Přesto si ale užili všichni. Vyšlo počasí, byla příjemná společnost....co víc si přát. Sešli se staří psí známí, sourozenci, ale také vznikla nová přátelství bez rozdílu rasy a velikosti.

Že jsou vlkodavové opravdu mírumilovní, svědčí i to, že bez úhony odjížděl domů jeden netradiční účastník setkání.Popovídali jsme si samozřejmě o psech a také o příbězích vkodavů, kterými se zabýval Nadační fond. Někteří z nich byli na setkání s námi. Zabrousili jsme i na nemilá témata o nemocech, těm se soužití se psy nevyhne. Chodili jsme na společné procházky, na společné koupání a jistě ojedinělým zážitkem pro účastníky i přihlížející byla vlkodaví projížďka lodí. Tu jsme možná měli nechat zapsat do Guinessovy knihy rekordů:)) Z údivu nevycházel ani kapitán lodi.Ověřili jsme nejrůznější znalosti a dovednosti psů i lidí a dospěli k závěru, že i když nemají všichni vlkodavové nohy stejné, poznat si toho svého zase taková maličkost není. S kolektivním prokazováním teoretických znalostí to také nebylo vždycky jednoduché, ale i při takové činnosti se dá užít legrace. Velmi humorné bývaly jazykolamy, při kterých někdo ukázal opravdu nevšední schopnost soustředění....no a někdo zase ne:))

Vzhledem k tomu, že už minulý rok se trénovala střelba foukačkou na cíl a většina lidí tedy byla zkušená, bylo nutno terče rozdělit na dětský a ten pro dospělé. Téměř žádná střela neminula cíl.

Všechny večery jsme trávili společně a žádný nebyl ten hlavní, ale jeden se společnou tabulí a tombolou přinesl kromě veselé zábavy i podstatný a potřebný příspěvek do pokladny Nadačního fondu. V tombole se sešlo obrovské množství zajímavých a užitečných cen, převážně pro pejsky. Dárečků a pozorností byla spousta i na odměňování při různých soutěžích a vyhlašování těch NEJ....kromě účastníků setkání přispěly dárky i firmy Tropic Liberec, Panda Plus a VMP Profil.Opět jsme viděli, že když má vlkodav správné vedení, naučí se skoro všechno. A voříšek Maxík pro svého vlkodava Arviho je zcela jistě tím správným příkladem a trenérem. Tedy spolu s paničkou, samozřejmě. Všichni tři pro nás byli velkou inspirací. Ale i pod méně odborným vedením všichni psi statečně zvládali úkoly, které jsme pro ně přichystali.

Zcela správně si vysvětlili centrální motto naši „indičtí“ přátelé, tedy že i indické je vlastně irské a zpestřením a překvapením i pro opravdu široké okolí byly vyhlídkové jízdy rikšou.Tentokrát došlo i na kolektivní výstup na Bezděz, a přestože někteří vlkodavové v minulosti již tento vrch zdolali, dá se oprávněně ten letošní nazvat kolektivním vlkodavím prvovýstupem.

Dohlížející Leprikón byl spokojen, přestože někdy a na někoho byl nucen zahartusit. Rámcový, předem navržený program, byl s mírnými odchylkami dle aktuálních dohod dodržen.Jak už to bývá, na všechno co bychom rádi podnikli nevyšel čas. A tak snad zase příště a doufejme, že ne až za rok.

Každý účastník si opět odvezl na památku samolepku od Báry a tentokrát jsme měli i pěkné „identifikační“ cedulky na chatky, aby každý hned věděl ve které boudičce kdo přebývá.

Všem účastníkům děkujeme za hezký společně strávený čas a děkujeme za příspěvky do Nadačního fondu Irský vlkodav. Výtěžek z reklamních předmětů a tomboly spolu s finančními dary přinesl do pokladny fondu 9 130 Kč. Děkujeme, že tímto pomáháte umožňovat základní myšlenku a poslání fondu, tedy pomáhat vlkodavům, kteří se z různých důvodů dostali do situace, ve které pomoc potřebují.