Samozřejmě můžete žít bez psa, ale nestojí to za to...

Pomoc „plaváčkům“ a vyhnancům z domovů po povodních

Aktualizace: 11.6.2013 - odvezli jsme krmení pro pejsky a také trochu pro kočičky do útulku Psí domov v Řepnici na Litoměřicku

http://www.psidomov.cz/

Útulek povodně přímo nezasáhly, i když přívalové deště jim také pořádně zkomplikovaly život.
V Psím domově se ujali a poskytli přechodný domov 62 psům, které spolu s jejich majiteli vyhnala z domovů velká voda. Některé dovezli do útulku majitelé, někteří byli odchyceni policií. Pro některé si již majitelé zase začali chodit, někteří ale ještě zůstanou a pokud se původní majitel nepřihlásí bude potřeba jim najít nový domov. Do té doby je ale potřebné se o ně starat a mít pro ně krmení.

Majitelka a provozovatelka útulku paní Maskulanisová nás po útulku provedla. O psy je výborně postaráno, za vším je vidět spousta práce a snaha udělat pro psy všechno co nejlépe.

Děkujeme všem, kdo poslali příspěvek a pomohli spolu s námi. Budeme se snažit i v jiných případech a budeme rádi, když se k nám přidáte finančním příspěvkem nebo koupí nadačního “suvenýrku” v e-shopu zde na stránkách. V současné době jde veškerý výtěžek právě na tyto účely.

06.06.2013 - Sledujeme dění a snažíme se pomáhat podle našich možností.
Pokud někdo nyní přispěje (kontakt) nebo pokud si někdo nyní zakoupí cokoli z našich suvenýrků (e-shop) bude pomáhat spolu s námi. V eshopu budou brzy další novinky. Celý výtěžek půjde na psí povodňové plaváčky. Psů, kterým vzala voda domov a to dokonce někdy i ten útulkový, je mnoho.

Nadační fond Irský vlkodav nabídl pomoc dvěma vlkodavářkám, jejichž domovy postihla velká voda. Obě odmítly a doporučily poskytnout tuto pomoc potřebnějším.

V současné době víme o problémech v útulku v Řepnici na Litoměřicku a naše první pomoc směřuje tam. Víme, že bude využita správně a že alespoň trochu usnadní nelehkou práci a péči o psy a kočičky. V útulku se v souvislosti s povodněmi ujali navíc dalších 62 psů, jejichž majitele vyhnala z domovů velká voda a kteří neměli kam jít.

Fotogalerie na Facebooku, stránky útulku Psí domov

Pokud bude v našich možnostech, budeme se snažit pomoci i jinde.
Děkujeme za podporu a doufáme, že brzy bude lépe.