Samozřejmě můžete žít bez psa, ale nestojí to za to...

Hrob kapitana Grahama

Na hřbitově sv. Marka v Dursley, hrabství Gloucestershire, je jeho neudržovaný hrob a zmizel i kříž, který ho zdobil. Na místě, kde stál domov kapitána Grahama a jeho psů po 40 let, je škola, která následně po něm dostala i jméno.

Dr Nicholas Wilkes, sekretář společnosti vlkodavů v Irsku, spolu s historikem této oblasti Andrew Bartonem a prasynovcem kapitána Grahama Rorym založili fond na podporu obnovy a údržby hrobu a mají v plánu dát pro děti, které do té školy chodí pamětní desku s informacemi o práci kapitána Grahama a vlkodavech.

Jsme rádi, že v roce 1849 se skupinkou dalších nadšenců začal shromažďovat poslední jedince pro záchranu plemene. Vlkodav byl životním dílem kapitána Grahama. Jistě souhlasíme s jeho slovy, že irský vlkodav je: „ nejpozoruhodnější a mimořádné zvíře s velmi vznešeným a krásným vzezřením, daleko, daleko za psy, které kdy kdo viděl.“

Doufáme, že všichni, kdo přispívají do Nadačního fondu Irský vlkodav budou souhlasit, že je vhodné do sbírky přispět alespoň symbolickou částkou jako poděkování tomu, kdo se zasloužil o to, že i my můžeme mít irské vlkodavy.