Samozřejmě můžete žít bez psa, ale nestojí to za to...

Letní setkání NFIV ve Veselém Habru 2015

Je za námi další letní setkání ve Veselém Habru u Rokycan. Během pěti dnů se sešlo celkem 49 pejsků, včetně dvou několikaměsíčních psích miminek, a 68 lidí, kteří jim dělali zdárně doprovod :-)

I mezi nimi se objevila, jak doufáme, budoucí vlkodavářská generace, a to dokonce ještě v  plenkách :-) Přijeli staří známí, přijeli noví známí, přijeli se mezi nás podívat i lidé, kteří na svého psího kamaráda teprve čekají.I mezi nimi se objevila, jak doufáme, budoucí vlkodavářská generace, a to dokonce ještě v  plenkách :-) Přijeli staří známí, přijeli noví známí, přijeli se mezi nás podívat i lidé, kteří na svého psího kamaráda teprve čekají.
Přijeli se na nás podívat i „nadační pejskové“ Eddie, Minnie, Anežka, Zrzka a Dorotka. Všichni vypadají skvěle a u nových páníčků jim to evidentně svědčí.
Počasí nám tentokrát velice přálo, proto byl program po celý pobyt opravdu pestrý. Každé dopoledne se pejsci mohli socializovat v psí školičce, proběhly rady a ukázky správného chování psů na výstavách, zkoušení chůze v kruhu apod.
Odpoledne patřily hrám, soutěžení a procházkám po lese, zakončených osvěžením v místním rybníku. To se, vzhledem k letním teplotám, líbilo jak čtyřnohým, tak i dvounohým účastníkům. Nechyběla bohatá tombola a ani tradiční nadační obchůdek, kde si všichni mohli zakoupit spoustu krásných věcí s vlkodaví tématikou a přispět tak na pejsky potřebné, kteří takové štěstí na hodné páníčky nemají. (Vybralo se krásných 14 408 Kč.) Jeden den jsme běhali coursing, kde místo pejsků občas lítali za střapečkem spíš páníčci :-) Byla to taková zkouška na rychle se blížící, již třetí, ročník Habísova Střapce (info naleznete zde na našich stránkách).

Večerní klábosení probíhalo jako vždy v našem Irish Pubu. Probírali se pochopitelně hlavně pejsci a vše s nimi spojené. Debaty to byly veselé, poučné, ale také jsme s nostalgií zavzpomínali na chlupaté kamarády, kteří s námi již bohužel nejsou. Přivezl se dokonce gril, takže jsme se při tom povídání mohli všichni, za vydatné pomoci všech přítomných uslintaných mazlíčků, dobře najíst :-)Večerní klábosení probíhalo jako vždy v našem Irish Pubu. Probírali se pochopitelně hlavně pejsci a vše s nimi spojené. Debaty to byly veselé, poučné, ale také jsme s nostalgií zavzpomínali na chlupaté kamarády, kteří s námi již bohužel nejsou. Přivezl se dokonce gril, takže jsme se při tom povídání mohli všichni, za vydatné pomoci všech přítomných uslintaných mazlíčků, dobře najíst :-)
I letos došlo na noční bojovku, která se minulý rok osvědčila. Plnily se úkoly, hledal se poklad a odpovídalo se na záludné otázky. Přes počáteční obavy se všichni vrátili zdraví, nezatoulaní, veselí a v pořádku (až na dvě lehce natlučená kolena jedné účastnice :-) )
Poslední večer patřil táboráku, opékání špekáčků, vzpomínání i povídání, a přitom i trošce rušení nočního klidu, abychom se spolu jak se patří rozloučili :-)
Děkujeme Vám všem, kteří jste za námi přijeli, a doufáme, že jste si letošní sraz užili stejně jako my. Závěrem nezbývá dodat, než že se moc těšíme na příští rok, tentokrát při jubilejním setkání NFIW, kde se snad opět setkáme v hojném počtu a s tak dobrou náladou, jaká panovala letos :-)